Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας.
 
Η ιστοσελίδα μας, που αρχικά ξεκίνησε να λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωσή σας, σχετικά με τον υπό ίδρυση Σύνδεσμο Αποφοίτων Σχολής Ικάρων «ΙΚΑΡΟΣ», συνεχίζει να βελτιώνεται και να παίρνει μία πιο ώριμη μορφή, προκειμένου να αποτελέσει το κυρίαρχο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης με τα μέλη και τους φίλους μας. Φυσικά, στη κατεύθυνση αυτή, οι ιδέες σας, οι παρατηρήσεις σας και οι προτάσεις σας θα είναι πάντα ευπρόσδεκτες.
 
Στην εφαρμογή “ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ” αναλύονται όλες οι απαιτούμενες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, σχετικά με τη λειτουργία και τους περιορισμούς της, οι οποίες βασίζονται στα υφιστάμενα θεσμικά κείμενα του Συνδέσμου. Αναμφισβήτητα, ο σεβασμός σε ένα καθ’ όλα ορθολογικό πλαίσιο που προσδιορίζεται από τους όρους χρήσης, αποτελεί τη βασικότερη αλλά και την απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
 
Για την ιστορία, αλλά και τους νέους χρήστες της ιστοσελίδας, η κίνηση για την ίδρυση του Συνδέσμου «ΙΚΑΡΟΣ», ήταν το αποτέλεσμα συλλογικής ιδέας και απόφασης μιας ευάριθμης ομάδας συναδέλφων, την υλοποίηση της οποίας ανέλαβε μια ολιγομελής Συντονιστική Επιτροπή, η οποία στη διάρκεια των εργασιών της προσπάθησε να βρίσκεται σε συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους, για να τους ενημερώνει και να τους συμβουλεύεται.
 
Βασικότερο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, πέρα της γενικότερης διάδοσης της ιδέας, ήταν η κατάρτιση του Καταστατικού του Συνδέσμου, το οποίο μετά και τη νομική του έγκριση, βρίσκεται αναρτημένο στην παρούσα ιστοσελίδα, για ενημέρωσή σας. Στο καταστατικό αυτό, αποτυπώνεται η φιλοσοφία της ίδρυσης του Συνδέσμου, οι σκοποί και οι στόχοι του, καθώς και οι δρόμοι μέσα από τους οποίους θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.
 
Εκτός από το Καταστατικό του Συνδέσμου, στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε επίσης και το Κανονισμό Οργάνωσης Λειτουργίας (ΚΟΛ), που έχει εγκριθεί από την πρώτη ΓΣ της 15ης Ιουνίου 2014, ο οποίος συμπληρώνει με λεπτομέρειες, όπου απαιτείται, το Καταστατικό μας, αλλά και επεκτείνεται σε ευρύτερα θέματα που διέπουν την οργάνωση και τη λειτουργία του Συνδέσμου.
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι
 
Θεωρούμε την ίδρυση του Συνδέσμου «ΙΚΑΡΟΣ», ένα σημαντικό βήμα στην ενίσχυση των συναδελφικών μας δεσμών και την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών, για την αξιοποίηση των γνώσεων και πλούσιων εμπειριών μας, προς όφελος της ΠΑ, της Πατρίδας και του Έθνους.
 
Θεωρήσαμε ότι, είναι χρέος όλων μας των αποφοίτων της Σχολής Ικάρων και «εν δυνάμει» μελών του Συνδέσμου, να αναδυθούμε από την αφάνεια, να αποδείξουμε ότι υπάρχουμε, ότι είμαστε πολλοί, ότι έχουμε φωνή, ότι είμαστε δυνατοί και προπάντων ότι είμαστε χρήσιμοι. Χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς υστεροβουλία, να συνδράμουμε την ΠΑ στην απρόσκοπτη εκτέλεση της αποστολής της, να εμπλουτίσουμε και εμείς τη δεξαμενή των γνώσεων και ιδεών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων και να συμβάλλουμε να ξαναβρεί η πατρίδα μας, το συντομότερο, τη θέση που της αξίζει. Είναι χρέος μας προς την ΠΑ και την πατρίδα, αλλά προπάντων είναι χρέος μας προς όλους τους ήρωες συναδέλφους, φίλους και συμμαθητές, που πρόσφεραν τη ζωή τους θυσία στο βωμό της τιμής και της αξιοπρέπειας της πατρίδας.
 
Γι αυτό λοιπόν όλοι εμείς, οι απόφοιτοι όλων των ειδικοτήτων της ΣΙ, με την ψυχική δύναμη που μας εμφύτευσε η φύση του επαγγέλματός μας, με τις γνώσεις και τις πλούσιες εμπειρίες που μας προίκισε η μακρόχρονη επαγγελματική μας πορεία, με τη ψυχική συνοχή και αλληλεγγύη που μας καλλιέργησε η κοινή εκπαίδευση, η διαβίωση και η εργασία στο ίδιο περιβάλλον, αλλά και οι κοινοί κίνδυνοι και τα προβλήματα,

κ α λ ο ύ μ α σ τ ε
 
 να επιδοθούμε μέσα από το Σύνδεσμο «ΙΚΑΡΟΣ», σε μια ενιαία, καθολική, «αεροπορική», προσπάθεια προσφοράς προς την ΠΑ, την πατρίδα και το έθνος, ενισχύοντας ταυτόχρονα, ακόμα περισσότερο το βαθύ δεσμό μας με την ελληνική κοινωνία, που μας περιβάλλει με τιμή, με εκτίμηση και εμπιστοσύνη.
 
 Καταθέτοντας ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ένα θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς την Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και όλα τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου….,
 
Πιστεύουμε και προσδοκούμε ότι, κανείς συνάδελφος
δεν θα μείνει αμέτοχος σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο

Άρθρα - Απόψεις - Θέσεις

arthra

Μελέτες - Αναλύσεις

analysis

Περιοδικά - Έντυπα - Βιβλία - Παρουσιάσεις

magazines